Публикация

Облаче дим с аромат на лимонов сладкиш...

Представете си следната картина – пред вас стои кръгла купа с формата на аквариум, държите стъклена сламка и около вас се носи облак от дим с аромат на ... лимонова тарта.


Правилно прочетохте – с аромат на сладкиш. Спокойно, това не е нов начин за дрогиране, нито епизод от научнофантастичен сериал.

Днес ще повдигнем завесите на храненето в бъдещето, което ще превърне диетите в далечен спомен.

Машината с ексцентричен вид се нарича "Le Whaf" и предлага на любителите на кулинарията да вкусят от най-апетитните блюда, но вместо в чиния те се сервират чрез облаче дим.

На някои хора може да им се стори странно да си „изпушват” обяда, но учените от Харвард твърдят, че откритието им може да промени света.

Изобретателят – проф. Дейвид Едуардс, е сравняван повече с Уили Уонка, отколкото Айнщайн. Неговите идеи са необичайни и леко странни, но може би гениални.

Той си представя ресторант, в който няма маси, а само специалните купи-аквариуми, от които се носи аромат на различни вкусотии – стек, пастет, лимонов сладкиш и т.н. Клиентите ще преминават от стая в стая и ще вдишват от богатото и разнообразно меню.

Късметлиите, които са успели да пробват машината, описват изживяването така – след вдишването в устата нахлува топлина, но се чувства и лека сухота, докато капчиците от дима се уталожат. Вкусовете започват да се усещат съвсем като истински – свежестта на лимона или сладостта на карамела.

Магическата машина използва микс от аромати (производствена тайна), които само миг след включването й се превръщат в апетитна мъгла.

Вътрешността на изобретението е малко по-сложна – има специални кристали, които трептят и създават ултразвукови вълни. По този начин течността се превръща в облак от капчици.

Хората, които обичат да си похапват по-калорични неща, ще бъдат най-доволни, тъй като вдишваната храна няма да съдържа калории, застрашаващи теглото.

Изобретателят обаче пояснява, че все още има странични ефекти, които причиняват леко неразположение след употреба.  

Коментари