Публикация
Облаче дим с аромат на лимонов сладкиш...
Представете си следната картина – пред вас стои кръгла купа с формата на аквариум, държите стъклена сламка и около вас се носи облак от дим с аромат на ... лимонова тарта.
Правилно прочетохте – с аромат на сладкиш. Спокойно, това не е нов начин за дрогиране, нито епизод от научнофантастичен сериал.
Днес ще повдигнем завесите на храненето в бъдещето, което ще превърне диетите в далечен спомен.

На някои хора може да им се стори странно да си „изпушват” обяда, но учените от Харвард твърдят, че откритието им може да промени света.
Изобретателят – проф. Дейвид Едуардс, е сравняван повече с Уили Уонка, отколкото Айнщайн. Неговите идеи са необичайни и леко странни, но може би гениални.
Той си представя ресторант, в който няма маси, а само специалните купи-аквариуми, от които се носи аромат на различни вкусотии – стек, пастет, лимонов сладкиш и т.н. Клиентите ще преминават от стая в стая и ще вдишват от богатото и разнообразно меню.
Късметлиите, които са успели да пробват машината, описват изживяването така – след вдишването в устата нахлува топлина, но се чувства и лека сухота, докато капчиците от дима се уталожат. Вкусовете започват да се усещат съвсем като истински – свежестта на лимона или сладостта на карамела.
Магическата машина използва микс от аромати (производствена тайна), които само миг след включването й се превръщат в апетитна мъгла.
Вътрешността на изобретението е малко по-сложна – има специални кристали, които трептят и създават ултразвукови вълни. По този начин течността се превръща в облак от капчици.
Хората, които обичат да си похапват по-калорични неща, ще бъдат най-доволни, тъй като вдишваната храна няма да съдържа калории, застрашаващи теглото.
Изобретателят обаче пояснява, че все още има странични ефекти, които причиняват леко неразположение след употреба.
Коментари