Публикация

Шопинг съвети за вразумяване на неразумни купувачи

Имате ли много дрехи, които никога не сте износвали, но стоят натъпкани в дъното на гардероба? Чувствате ли се виновни всеки път, когато погалите онзи чифт обувки с висок ток, който е бил невероятно добра сделка по време на разпродажбите, но все още стои с етикетите в кутията?


Проучване е показало, че средностатистическата жена има 22 неща, които никога не е носила, но отказва да изхвърли.

Ако се поровите в гардероба и откриете същото количество вещи, то значи следващият материал ще ви бъде от полза.

Ето няколко прости правила за пазаруване, които ще ви спасят от купищата излишни дрехи и необмислени харчове:

Винаги пазарувайте сами
Приятелите обожават, когато харчите пари – това им предоставя така жадуваната тръпка от пазаруването, но без да навлизат в разходи. Освен това те не винаги са честни за това как изглеждате, тъй като подсъзнателно може да искат да изглеждате зле.

Затова се въоръжете със списък на покупките и необходимия за това бюджет. Оставете кредитните карти вкъщи, защото само ще ви окуражават да правите импулсивни покупки.

Пробвайте дрехите
На всички е известно, че размерите на дрехите варират в зависимост от марката, но повечето хора са убедени, че нещо ще им стане, само като го наложат върху себе си пред огледалото.

Винаги изпробвайте дрехите в магазина, за да не съжалявате след това у дома.

Имате ли същата дреха в гардероба?
Въпросът може да звучи нелогично, но когато си купувате панталон, трябва да си помислите дали нямате същия, но може би от друга марка. Колко прави черни панталони може човек да износи все пак? Може просто да се забравили предишната покупка, защото не сте се харесвали в този тоалет.

Преди пазар винаги правете бърза инвентаризация на любимите си вещи, за да не давате пари за подобни, а да си купите нещо ново и различно.

Купувайте дрехи, които ви стават сега
Никога не купувайте нещо, което ще ви стане, ако свалите няколко килограма. Истината е, че няма. Най-добре изчакайте резултатите от диетата и после отидете на пазар с чисто новата си фигура.

Подхожда ли на стила ви и кога ще го носите?
Обмислете добре дали онези високи токчета, които харесахте онзи ден, ще могат да ви влязат в употреба, докато тичате по задачи. Освен това трябва да имате предвид и кога ще носите онази пола, която видяхте на разпродажба. Да, цената си струва, но ще я облечете ли наистина?

Има ли с какво да го носите?
Влюбили сте се от пръв поглед в чифт обувки или невероятно свежа блуза, но за съжаление трябва да помислите дали ще има с какво да ги комбинирате. Необмислените покупки не са рядкост, но все пак е добре да се преценява дали даден артикул ще ви влезе в употреба, или не.

Трябва ли да бъде поправено?
Не купувайте дрехи или обувки, които имат дефект, тъй като никога няма да се захванете да нанасяте поправки. „Ранената” дреха ще заеме мястото си в дъното на гардероба и няма да го напусне до следващото сезонно прочистване.

Пазаруването се приема като терапия, но не е редно да превръщате ходенето по магазините в безцелно харчене на трудно изкарани пари и трупане на непотребни вещи. Позволено е понякога да се поглезите и да си купите нещо по-специално (с повод или без), за да се развеселите.

Непотребните вещи ги дайте за благотворителност, но нека да са в добро състояние, тъй като други хора ще ги носят. 

Коментари