Публикация

Грипната ваканция в Пловдивско се удължава

Заради високата заболеваемост при децата в училищна възраст грипната ваканция в Пловдив и областта се удължава до края на седмицата.


Това реши днес комисията за борбата с грипа.

По думите на д-р Моника Троянчева, директор на дирекция „Надзор над заразните болести” в РИОКОЗ-Пловдив, въпреки предприетите мерки, заболеваемостта се увеличава и само за миналата седмица потърсилите за преглед личните си лекари с остри респираторни заболявания са 603 пациенти.

Заболеваемостта в момента е 172 на 10 000  души, като при най-малките деца е над 400 на 10 000 население.

Остават в сила и другите ограничителни мерки: спиране на свижданията, на детските и женски консултации, на профилактичните прегледи и имунизациите. Личните лекари трябва да обслужват болните си пациенти по домовете, припомни д-р Троянчева.

Запазват се всички ограничителни мерки в болниците и в кабинетите на личните лекари. Остава строг режимът и при посещението в детските градини.

От утре учениците в Плевенско тръгват на училище. Досега в грипна ваканция бяха общините Плевен, Белене, Пордим, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Гулянци и Искър. Броят на болните намалява, затова се възобновяват учебните занятия. В момента около 230 на 10 000 са болните от грип и остри респираторни заболявания в община Плевен.
Грипната епидемия обаче не се отменя.

Коментари