Публикация

Повече зъболекари предпочитат да работят с касата

С 14 повече са варненските зъболекари, които искат да работят със здравната каса през тази година в сравнение с миналата. Така общо денталните медици, които ще признават манипулациите, които се полагат, стават 273. Сред тях са 33 групови практики и 10 центъра.


От РЗОК-Варна съобщават още, че през тази година няма промяна в безплатните услуги, предвидени по Националния рамков договор за здравноосигурените. На възрастните им се полагат две, а на децата четири дентални манипулации.

За партньорство с касата през януари са кандидатствали и две нови болници, чиито документи са в процес на разглеждане. Става въпрос за кардиологично заведение и общинския тубдиспансер, който миналата година беше преименуван в специализирана болница. Ако специалистите открият пропуски, ще предоставят срок от 14 дни, в който да се поправят.

Общият брой на подадените заявления от кандидатите да работят със здравната каса е 815. При договарянето в началото на миналата година бяха подадени 804 заявления от кандидати за договорни партньори на касата.

Коментари