Публикация

Ако ще вечеряте навън, помислете пак

Изследователи твърдят, че служебните обеди и вечери в ресторанти в съчетание със заседналия начин на живот са отговорни за нарастването на случаите на диабет при млади мъже.


Специалистите са установили, че много хора не са наясно, че храната в по-луксозните ресторанти често е с по-високо съдържание на мазнини, сол и захар.

Яденето навън е гаранция за лошо хранене. Дали се посещава добър френски ресторант, или веригите за бързо хранене - няма значение, храната и на двете места причинява проблеми.

Изследванията показват тревожни тенденции – мъже на по 40 години, страдат от диабет тип 2, без да имат сериозна фамилна обремененост.

Учените препоръчват на хората да се хранят навън само по необходимост (важна делова среща или семеен повод), но през останалото време да консумират храна в домашни условия, която обаче не пресъздава сложните и тежки специалитети от ресторантите.

Те са открили още, че има връзка между вечерите навън и увеличаването на талията. Целта на всеки добър готвач е да създаде ястие, което кара хората да им потекат лигите, и единственият начин за това е ... да се добавят мазнини и сол.

Коментари