Публикация

Водещи кардиолози обменят опит в „Пирогов”

Най-добрите инвазивни кардиолози на България и съседните държави ще присъстват на практическа среща, която ще се проведе в „Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.


Утре, 4 февруари, в Клиниката по инвазивна кардиология на спешния институт пристига на работно посещение проф. Джордж Сианос – ръководител на кардиологията на Университетската болница в Солун. Той ще бъде тук по покана на завеждащия отделението по инвазивна кардиология в „Пирогов” д-р Валери Гелев.

Целта на посещението е да се организира практически курс за инвазивни кардиолози от България и съседни страни, които са заинтересовани и искат да повишат познанията си в методите за лечение на хронични запушвания на артериите на сърцето. Те се наблюдават при 30% от пациентите с исхемична болест на сърцето. По-голямата част от тях стигат до сърдечна операция, което е свързано с по-дълъг период на възстановяване.

Използването на модерни и авангардни методи в инвазивната кардиология вече позволява пациенти с хронични запушвания да се лекуват без хирургическа намеса. Именно тези нови и нестандартни медицински похвати ще представи проф. Сианос у нас. Участниците в курса ще имат възможност да обсъдят предварително диагностицирани пациенти с проф. Сианос. След това той и екипът на отделението в „Пирогов” ще извършват манипулации, а всички кардиолози ще имат възможност да наблюдават и коментират какво се случва в реално време.

Проф. Джордж Сианос е световнопризнат оператор инвазивен кардиолог, който успешно прилага авангардния ретрограден метод на лечение на пациенти с хронични запушвания. Неговото въвеждане повишава успеваемостта до 90% на лечението на този тип увреждания на коронарните артерии и води до подобряване качеството на живот на пациентите.

Коментари