Публикация

Как да преодолеете умората след грипа?

Голяма част от пациентите изпитват умора и отпадналост дълго време след отшумяване на острата фаза на грипа или друга сезонна инфекция. Понякога тази астенодинамия нарушава работоспособността със седмици.


Причините за спада в тонуса са няколко:
• Отслабнал имунитет заради съпротивата на присъщите за сезона инфекции;
• Нарушен синтез и съответно дефицит на витамини и минерали;
• Интоксикация от разпадни продукти в следствие на инфекцията.

Всеки от тези фактори сам по себе си е достатъчен за промяна в нормалния ритъм на организма, а когато са в комбинация, тялото изразходва много повече енергия да се справи с тях. Това води до прекомерната уморяемост.

Това чувство може да се преодолее чрез допълнителна почивка в планински курорт, здравословно хранене, съчетано с активен спорт. Но много малко пациенти могат да си го позволят, след като вече са били в отпуска по болест в острата фаза на заболяването.
 
Затова алтернативата за борба с постморбидната умора е Sargenor.  Това е медикамент, който представлява комбинация от две незаменими аминокиселини – аргинин и аспартат. Те участват в жизненоважни за организма процеси, сред които са доставянето на енергия и освобождаването от токсините. Напълно безвреден е, защото след като свършат полезната си работа, тези вещества също се освобождават по естествен път от организма.

Препаратът има три основни действия:
Енергизира – уникалното съединение от двете аминокиселини стимулира способността на организма да преработва и усвоява веществата, които го зареждат с енергия. Аминокиселините участват и в синтеза на протеините и по този начин подобряват състоянието на мускулите. Затова Sargenor е подходящ както за възрастни над 60 г., така и за хората, които интензивно спортуват, а и за децата в периода на активен растеж.

Ускорява изхвърлянето на токсините -  препаратът подпомага по-бързо да се освободим от крайните вредни продукти на обмяната, които се изхвърлят чрез урината. Като ги чисти, Sargenor помага и по-добре да се усвояват витамините, минералите и микроелементите. Затова е важно да се приема след грип или вирусни инфекции. 

Подобрява мозъчната дейност – намалява нарушенията в паметта, действа добре на съня, заличава психичната умора и улеснява приемането на нова информация. Затова е изключително подходящ за хора, чиито професии са свързани с интензивно умствено натоварване, за студенти и ученици.

Sargenor  има доказано добър ефект, когато се приема по следната схема:
Възрастни - 3 пъти дневно по 1 ампула преди хранене в продължение на 2-3 седмици;
Деца - по 1 ампула дневно на 10 кг/телесно тегло в продължение на 1-2 седмици.

Коментари