Публикация

Той ви казва едно, но си мисли друго

Някои мъже лъжат с такава лекота, че могат да заблудят всеки. Не, че те са непоправими лъжци, просто крият истината от половинките си, защото тя може да пробие дупки в джобовете им, които никой шивач не може да закърпи.


Тези лъжи не са свързани само с финансови въпроси. Мъжете с възможности не се притесняват само, че жените им пропиляват изкараните с труд пари, но се съмняват и в способността им да правят правилен избор в различни ситуации.

Някои представители на силния пол владеят изкуството с финес да критикуват без да си проличи какво всъщност мислят.

Ако тоалетът към, който обектът на мъжкото внимание (съпруга, годеница, приятелка) се е привързал от пръв поглед в магазина, е някак неподходящ във финансово, естетическо или друго отношение, то мъжът ще прошепне на своята дама – „Дори не си и помисляй да купуваш това. Толкова е ужасно.”. Всъщност има предвид – „Не го докосвай. Това е предназначено за друга, не за теб.”

Някои мъже звучат изключително романтично и любезно, когато се заемат да свършат нещо, което обикновено е задължение на жената. Те казват с кадифен глас – „Ще се уверя всичко да бъде свършено, докато те няма.” Но всъщност си мислят – „Ще направя всичко. Когато изобщо си ме оставяла на мира?”

Когато двойката се намира в търговски център думите на мъжа се различават още повече от мислите му. Докато жената изпива жадно всичко по витрините, мъжът си мълчи.

Когато каже - "Уау, това е толкова прекрасно. Просто го вземи. Ще изглежда страхотно на теб.", и след кратка пауза допълни: "На мен не ми трябва нищо.” Това, което означава, е: "Бих се радвал да си купя дузина скъпи часовници. Но за какво ли отидоха парите?".

Ако мъжът наистина няма достатъчно пари и вече го признава и пред себе си, той използва своя равен тон - "Съжалявам скъпа, не мога да купя това. Аз съм напълно разорен." Това, което той иска да добави обаче, но не го прави, е: "Благодарение на теб". 

Коментари