Публикация

Мед, лимонов сок и куркума - разкрасяване у дома

Искате да имате перфектна кожа като на любимата си знаменитост, но не искате да изхарчите купчина пари?


Не се притеснявайте, има много ефективни средства за разкрасяване, които може да направите в уюта на собствения си дом...

Ето някои от тях:

- Ако ръцете и краката ви са потъмнели, направете паста от лимонов сок, слънчогледово олио и захар. Оставете сместа за около 25 минути и след това се измийте. Ако пък стъпалата или лактите ви са потъмнели, добавете няколко капки лимонов сок в леко топла вода и потопете краката си за 20 минути.

- Устните ви стават ли по-тъмни? Това може да се дължи на високата консумация на кафе, чай или прекомерно тютюнопушене. Ограничете въпросните напитки и цигарите и поставяйте върху устните си смес вазелин и няколко капки лимонов сок преди да си легнете.

- Може да намалите лицевото си окосмяване с течение на времето, ако прилагате паста от стрита изсушена леблебия и куркума върху лицето и шията.

- Медът е чудесно средство за премахване на кожни дефекти. Използвайте смес от равни части мед, мляко (прясно и кисело) и стрити сусамови семена, за да почистите тена на лицето си.

- Смесете сок от алое-вера с розова вода и го слагайте на лицето и врата си, ако имате обрив или кожна алергия. (Внимавайте да не сте чувствителни към рози!).


Съветът на health.bg - Ако имате някакъв по-сериозен кожен проблем, консултирайте се със специалист, тъй като състоянието може да се влоши.

Коментари