Публикация

Обсъжда се идеята ТЕЛК-овете да проверяват само хора до 65 години

Обърнали сме се към един от най-големите български дистрибутори на лекарства с предложението медикаментите, които са необходими в малки количества и не представляват интерес за внос, ние да осигурим тяхната регистрация по най-бърз и евтин начин за чуждите фирми, за да може и нашият пазар да бъде наситен с тях.


Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов пред Би Ти Ви и поясни, че да се се регистрира едно лекарство у нас, трябва да има желание от фирмата, която го произвежда.

Знам, че подобен проблем съществува и че хората ходят в чужбина за подобни лекарства. Очаквам до седмица да има яснота по този казус, допълни министърът.

Той посочи още, че се обсъжда идеята ТЕЛК-овете да проверяват само хора до 65 години, които са в трудоспособна възраст. Сега системата била затлачена от хора, които са пенсионери, и се надяват така да добавят някой лев отгоре, а тези, които са в трудоспособна възраст, чакали.

Д-р Константинов призова пациентите, които са били принуждавани в някоя болница да правят дарения, да подадат сигнал, но той не бива да е анонимен.

По думите му само когато сигналът е конкретен, може да се направи проверка и да последват санкции.
Ако трябва, ще променим и законодателството, но анонимните сигнали нямат стойност, каза министърът.

Коментари