Публикация

Доц. Д. Евстатиев оглави Клиниката по пластична хирургия в „Токуда”

Новата клиника ще извършва всички пластични, възстановителни и естетични процедури по световно утвърдени стандарти.


Националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев оглави новосъздадената Клиника по пластична, възстановителна, естетична и лицево-челюстна хирургия на болница „Токуда”- София, съобщиха от лечебното заведение.

Новата структура ще извършва пластични, реконструктивни и естетични операции в пълен обем на цялото тяло. За справки и записвания е разкрит телефон: 02/403 4911 и 02/403 4000.

„Клиниката ще покрива цялата гама от хирургични интервенции – пластични и възстановителни процедури след онкологични заболявания, изгаряния и вродени малформации при деца и възрастни, както и естетични хирургически интервенции след комплексна оценка на здравословното състояние на пациентите”, каза доц. Евстатиев.

По думите му в този област на медицината най-важна е сигурността на пациентите.

„Модерната апаратура и мултидисциплинарният подход при лечението, което означава възможност за консултиране на пациента с всички необходими специалисти в рамките на престоя и мигновено реагиране в случай на усложнение – ни дават увереност за нормалния ход на хирургичната интервенция и бързото възстановяване на пациента”, уточни доц. Евстатиев.

В отделенията на клиниката работят висококвалифицирани хирурзи и медицински екипи, които прилагат най-модерните и изпитани световни практики.

Доц. Димитър Евстатиев има три специалности - обща хирургия, лицево-челюстна хирургия и пластична хирургия с над 40 години опит в сферата на пластичната хирургия. Специализирал е в Русия, Чехословакия, Австрия, Германия, Испания. 20 години е ръководил Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Университетската болница „Александровска”. Той представлява страната ни в Международната асоциация по пластична хирургия и е председател на Българската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

Коментари