Публикация

Яйцата вече са от добрите храни

Учените реабилитираха яйцата като обявиха, че днес те съдържат по-малко холестерол от преди десетина години, както и са богати на витамини и минерали.


Специалистите смятат, че промяната в съдържанието на вредния холестерол се дължи на изменения в храненето на кокошките през десетилетията.

Изследвания показват, че кокошите яйца съдържат 64% повече витамин D и 13% по-малко холестерол от преди.

Слънчевият витамин предпазва костите, а канадско проучване дори твърди, че яйцата помагат за намаляване на кръвното налягане. Други експерти пък са на мнение, че яйцата помагат на хората, които искат да отслабнат.

Преди хората са консумирали повече яйца, но здравните власти в различните държави дадоха препоръки да се намали употребата им, тъй като са вредни за организма. Новите данни обаче ги „оневиняват”.

Коментари