Публикация

На събрание решават за капитала на МБАЛ „Пловдив”

Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Пловдив” утре отново ще обсъди искането на държавата да се увеличи капиталът на дружеството с 4 млн. и 740 хил. лв.


Мотивът е, че държавни средства в такъв размер са вложени в болницата. Ако вдигането на капитала бъде гласувано, делът на общината Пловдив в бившата Окръжна болница ще падне от сегашните 23% под 11 на сто.

Общинският съвет на последната си сесия реши представителят на града в събранието - Дани Каназирева, да гласува „против”. Подобно решение взе и местният парламент на Асеновград, който има дял от 4 на сто в МБАЛ „Пловдив”.Очаква се и останалите представители на акционерите - общини от областта, да не приемат поредното искане да се увеличи държавният дял в бившата Окръжна болница.

През юни миналата година по времето на предишния здравен министър проф. Анна-Мария Борисова се стигна до политически скандал в Пловдив, а от партия ГЕРБ беше изключена общинската съветничка Дани Каназирева. По думите й сега продължават апетитите към болницата на определени кръгове, които целят тайната приватизация на здравното заведение.

Коментари