Публикация

Подарете си капка добро настроение

Привлекателен, чувствен и много стилен, той кара жената да се чувства елегантна. Предназначен е за представителките на нежния пол, които харесват авантюрите и биха допуснали своенравност.


Той разгръща своята флорална свежест още при самото впръскване, защото включва върховни нотки на звездна ябълка, лимон, средни нотки на портокалов цвят, стефанотис, роза центрофолия и основа от мускус и пачули.

Лъха на енергия, издава изтънченост и създава стойка на мадама. Този искрящ, растително-дървесен аромат е секси, женствен, модерен, динамичен и трептящ.

Той е само един от огромната кохорта на негово величество Парфюмът, който ни кара да се чувстваме приласкани от аромата само като го четем. Въображението ни обаче трудно може да си представи този фантастичен букет от ухания, ако сами не го помиришем.

Ето защо изборът на парфюм трябва да става много внимателно и е хубаво да отделим повече време за закупуването му. Специалистите съветват да се напръскаме с определен аромат и след 2-3 часа да решим дали той е подходящият за нас. Защото всеки мирис се развива различно върху кожата на отделния човек.

Впечатляващи неща може да направи идеалният парфюм. Той е завършекът, короната на цялостната ни визия и чар. По принцип се приема, че по-леките, нежни аромати са подходящи за деня, а „тежката артилерия” е запазена марка за нощта.

Този стереотип обаче се сблъсква с предпочитанията на много хора, защото някои просто не понасят тежки миризми, други искат да оставят невидима „следа” след себе си. Изборът на индивидуален парфюм е нещо изключително трудно, затова трябва да се доверяваме на собственото си усещане и на гаранциите за качество.

-brr-

Естествено възниква въпросът откъде да си закупим подходящия парфюм. Малките квартални магазинчета все още има какво да предложат на своите клиенти. Там се знае произходът на парфюмите и продавачите винаги са готови да ни съдействат, което е изключително важно, когато не знаем какво търсим. Понякога умението на търговеца да убеждава и личната му харизма са предостатъчен стимул на потребителя да му се довери и да купи даден парфюм. Малките парфюмерии създават уют и комфорт на клиента, в тях той може спокойно да избере желаното ухание.

Все по-хитови обаче стават големите магазини за козметика в търговските центрове и молове. Там лесно и сами можем да напръскаме китката си или специални картончета с предоставените тестери и да преценим кое шишенце с благоуханна течност най-много ни допада.

Екипът на Хелт посети един такъв магазин, където консултантката М. Димитрова ни предложи помощта си. Според думите й при парфюмите „Евтиното излиза скъпо”, защото некачественото флаконче е много по-краткотрайно.

Марковите парфюми с доказан произход и качество са много дълготрайни и шишенце от 90-100 мл ще ни стигне за година, година и половина.

В света на бързоразвиващите се технологии и комуникации няма как продажбата на тези скъпи и същевременно ценни продукти да не става и в мрежата. Екипът ни се увери, че има стотици сайтове за покупка на парфюми. Всеки от тях обаче си има определени особености на предлаганите услуги. Най-общо казано, цената трябва да ви ориентира приблизително за качеството на продуктите. Питайте изрично дали фирмата гарантира, че парфюмите са маркови.

Ето какво сподели служител в онлайн магазин: „Нашите парфюми са на съвсем достъпни цени – между 30 и 45 лв. Качеството им е сравнително добро – ароматът е сходен с марковия парфюм, издържат между 3 и 4 часа. Опаковката и дизайнът им са точно копие на оригиналните парфюми. Вносът им е от Турция, както повечето подобни продукти на българския пазар”. Пред друга фирма се представихме за клиенти и ни обясниха, че на сайта им можем да намерим всичко.

-brr-

Където пише, че е 100% оригинален, значи парфюмът е внесен от Европа и фирмата гарантира за качеството и трайността му. Цените им затова са и малко по-високи. Продуктите без изрично споменаване на гаранция за качество се внасят от арабските страни и са отлично копие на оригинала, но фирмата не обещава пълен еквивалент с аромата на марковите парфюми. За сметка на това цените им са достъпни.

Ето защо бъдете внимателни при покупка на парфюми от интернет. Просто трябва да си изясните какво търсите – добро копие или оригинал. Предимството на този тип пазаруване е, че все пак цената на истинския парфюм е в пъти по-ниска от тази в парфюмерията.

Причината е, че разходите за наем на помещение, заплащане на доставчици, консултанти, продавачи и т.н. не се начисляват като процент върху себестойността на продукта. Обърнете внимание на условията за покупка. Някои онлайн магазини предоставят и безплатна доставка, при други пътните разходи са за сметка на клиента. Ако решите да върнете продукта, може да се възползвате от това право в 7 работни дни от датата на покупка. Задължително условие обаче е закупеният парфюм да е в изряден търговски вид, без нарушена опаковка и без да е използван.

За подарък или за вас – парфюмът е желан както от мъже, така и от жени, а все по-често и от тийнейджъри. Радвайте се на прекрасните аромати, защото често те оставят много по-дълбок спомен дори и от снимка на преживяното. Това е така, защото човешкото съзнание работи на силно асоциативно ниво и понякога свързва миризмите с различни спомени повече, отколкото паметта и зрението могат да постигнат заедно или поотделно. Уханието е невидимата ръка, която привлича, отблъсква или събужда хората около нас. Затова вземете шишенцето с благоуханна течност и си подарете „няколко капки” добро настроение.

Коментари