Публикация

Какво още не знаете за орехите?

Не само, че орехите са вкусни, но са и полезни за сърцето и кожата. Те са и един от най-добрите растителни източници на протеини.


Ето още някои ползи за здравето, които се обзалагаме, че не знаете:
 
- Орехите са богат източник на омега-3 мазнини и алфа-линоленова киселина (ALA), за които е известно, че подобряват функциите на артериите.

- Те имат антиоксидантни свойства, които помагат за предотвратяване на рак.

- Смята се, че консумацията на орехи, като част от ежедневната диета, помага за предотвратяване на камъни в жлъчката.

- Мононенаситените мазнини в орехите помагат за понижаване на лошия холестерол и липопротеините, вещества, които могат да доведат до атеросклероза чрез увеличаване на кръвните съсиреци.

- Основната аминокиселина, наречена L-arginine, която се съдържа в орехите, се превръща в азотен окис, който помага за увеличаване на притока на кръв в тялото. Тя също така предотвратява стесняването на артериите и натрупването на мастни отлагания по стените на артериите.

- Наричат орехите „храна за мозъка”. Това е така, защото те са богат източник на омега-3 мастни киселини, които играят важна роля за оптималното функциониране на мозъчните клетки, което увеличава интелигентността.

- Мелатонинът в орехите е полезен за съня. Консумацията на ядките предотвратява проблемите със заспиването и подобрява качеството на нощната почивка. 

Коментари