Публикация

Органичните плодове и зеленчуци са по-малко хранителни?

Ново проучване разкрива, че биологичните плодове и зеленчуци са по-малко питателни и с не по-добър вкус от тези, отглеждани с химикали.


Въпреки това, биологичните храни са от полза за околната среда.

Тестовете, проведени с картофи, броколи и домати, открили, че неорганичните продукти са по-хранителни и вкусни, съобщават британски медии.

Броколито, отглеждано по обикновен начин, има по-високи нива на антиоксиданти, отколкото органичните проби.

При картофите, отгледани с употребата на химически торове, е установено, че съдържат повече витамин С.

Неорганичните домати са с по-силен аромат и са по-сладки от био версията си, според 69 на сто от участниците в изследването.

Това изследване показва, че плодовете и зеленчуците, отглеждани по традиционен начин също имат положителни качества. Най-важното е да се консумират такива храни по принцип, а не дали са био, или не, твърдят диетолозите.

Коментари