Публикация

Училище по първа помощ за немедицински специалисти

Българският Червен кръст ще открие първото в страната училище по първа помощ за обучение на немедицински специалисти в спешната помощ и други специализирани служби.


Това ще стане на 28 февруари от 11:00 часа в Националния учебен център на БЧК в село Лозен.

Реализацията на проекта е станала възможна в резултат на няколкогодишно проучване на богатия опит на Германския Червен кръст (ГЧК) в обучението на парамедици и с решаващата финансова и експертна подкрепа на ГЧК – провинция Баден-Вюртемберг.

На церемонията по откриването на училището ще присъстват Матиас Хьопфнер,  извънреден и пълномощен посланик на Германия у нас, представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, на Българския лекарски съюз, директорът на „Спешна помощ” – София, медицински директори на водещи болници в столицата и др.

Специално за събитието ще пристигне генералният директор на Германския Червен кръст – провинция Баден-Вюртемберг - Ханс Хайнц, както и германски специалисти, които ще участват в тридневен курс за обучение на наши преподаватели в училището по първа помощ, работещи в различни лечебни заведения.

Коментари