Публикация

Бира с нетрадиционен вкус...

Всички знаем от какво се прави бирата и какъв е вкусът й. Ръководени от творчески пориви обаче, някои пивовари вече създават толкова оригинални видове, че започваш да се съмняваш дали това не е проява на чувство за хумор.


Бира или пай от лайм
В арсенала на мичиганската компания Short's съществува „кървава бира” (Bloody Beer) с добавка от домати, но най-атрактивна си остава бирата с вкус на пай от лайм.

Бира от пица
Това пиво не само има вкус на пица, а и в процеса на производство се добавя истинска „Маргарита”. Вкусовият букет на Pizza Beer се допълва от босилек, риган и чесън.

Бира с вкус на банани и орехи
Името „Banana Beer” не лъже – британски пивовари използват огромни количества банани, за да придадат на бирата особен плодов аромат. Към него се добавя и вкусът на орехи, който според познавачите повече би подхождал на прочутото тъмно пиво.

Солена бира
За приготвянето на древния немски вид Gose пивоварите от Портланд използват млечна киселина и сол. В резултат се получава леко кисела и солена бира, която много добре освежава.

Бира с шоколад и водорасли
Williams Brothers варят шоколадова бира с пресни водорасли - Kelpie Seaweed Ale.

Бира с чили
Във Флорида варят екзотична, ароматна и... зашеметяваща бира. Неповторимият вкус на напитката се получава от комбинацията между перуански какаови зърна, два вида чили, мадагаскарска ванилия и канела.
" }-->

Коментари