Публикация

Безплатни прегледи във варненския онкодиспансер

Ръководството на Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания „Д-р Марко А.Марков – Варна” ЕООД обяви март за месец на безплатните профилактични прегледи за нежния пол.


Всички жени, които не са пациентки на здравното заведение и желаят да се прегледат за рак на млечната жлеза и рак на маточното тяло, могат да го направят без заплащане от 1 до 31 март.

Консултациите ще се извършват в каб. 36 и 49 на третия етаж в сградата на бившата поликлиника на болница „Света Анна”, където в момента се помещава диагностично-консултативният блок на бившия онкодиспансер. Предписаните след прегледите от специалист изследвания също няма да се заплащат в рамките на обявената кампания.

Желателно е предварително записване на телефоните на регистратурата на здравното заведение: 052/ 975 840 и 052/ 975 873.

С последните изменения в законодателството, свързани с работата на лечебните заведения и по-специално преобразуването на бившите онкологични диспансери в специализирани болници и комплексни онкологични центрове, и последвалите от това промени във финансирането на дейността, профилактичните прегледи вече се заплащат.

Извън месеца на безплатната профилактика, обявен от ръководството на болницата специално за жените, цената на тези прегледи за хора, които не са пациенти на здравното заведение, е 30 лева.

Коментари