Публикация

Дете почина от мълниеносна чревна инфекция

Двегодишно момченце от Пловдив почина в Детската клиника на Университетската болница „Свети Георги” след мълниеносна чревна инфекция, предизвикала некроза на червата, съобщиха от управата на лечебното заведение. Една година по-рано то е било оперирано заради множество аномалии на тънките черва.


Детето е прието по спешност около 02:30 часа, като в отделението му е проведена 3-часова реанимация заради висока температура, повръщане и подуване на корема. Въпреки интензивните реанимационни действия на лекарите, то не е могло да бъде спасено.

Експертизата на патоанатомите сочи, че при постъпването си в клиниката детето е било с настъпили необратими изменения в организма, при които реанимационната помощ е безуспешна. Телцето на момченцето е предадено за експертиза и в съдебна медицина.

При съобщаване на новината за смъртта на детето близък на семейството е ударил в лицето един от лекарите в клиниката, на когото своевременно е направено съдебно освидетелстване за нанесената телесна повреда.

Ръководството на Университетската болница в Пловдив изказва съболезнования на роднините и близките на момченцето. Болницата апелира към обществеността да проявява толерантност към работата на специалистите, които ежедневно се борят за здравето и живота на своите пациенти – задачата на лекарите е да спасяват, но понякога това е невъзможно.

Коментари