Публикация

18 месеца са необходими на майките, за да свикнат с новата си роля

Година и половина е нужна на една майка, след като роди детето си, за да се почувства „отново като жена”, показа скорошно проучване.


Експертите посочват, че най-трудните изпитания пред всяка жена, която е родила, са безсънните нощи, тревогата дали бебето й е добре, загубата на всякаква независимост и свободно време, както и страхът как я възприемат другите.

Възстановяването на фигурата чрез фитнес или някакъв друг спорт, следването на модните тенденции и социалният живот на младата майка също остават на заден план пред грижата за малкото същество.

Най-често обаче след 18 месеца жената отново започва да се чувства комфортно. Тя е вече уверена, че може да се справи с отглеждането на детето, и започва да го съчетава с други полезни дейности. След този напрегнат период доста майки се връщат на работното си място и се чувстват пълни с енергия, по-пълноценни и необходими.

Над 3000 майки са взели участие в проучването на модния уебсайт www.abeautifulmummy.co.uk. Генералният директор Клеър Бърнс споделя, че приоритетите на майките са различни след раждането на детето им.

Хаосът около рутинните дейности – сменяне на памперси, хранене през няколко часа и нощно будуване, обаче изостря неувереността на жената, която може дълго време да не влезе в своя ритъм.

Коментари