Публикация

Младежи събраха 10 000 лв. за болни деца

Младежите от благотворителна организация „PTPI – Делфините“ във Варна сътвориха истинско чудо, на което биха завидели и най-крупните бизнесмени.


Те са успели да превърнат скромното си вложение от 600 лв. в сумата от 10 000 лв. Тайната на успеха е каузата, за която тинейджърите са работили усърдно. А именно да направят детска стая за игри в педиатричната клиника на УМБАЛ „Св. Марина“.

„За да се случи това още от миналия ноември нашите членове започнаха изработката на 2000 картички, които успяхме да продадем само за пет дни“, разказа президентът на организацията Василен Тончев от Първа езикова гимназия.

Младежите се надявали, че ще успеят да съберат към 4000 лв. Като преброили парите се оказало, че резултатът е удивителен – в касичката имало 8 600 лв., а други 1100 долара получили от „PTPI“.

Така децата обзавели не една, а две стаи, като ги оборудвали с компютри, плазмен телевизор, DVD, климатици, мебели и още куп полезни неща.

„Понеже искахме стаите да са весели, 22-годишният Алекси се зае да ги изрисува ръчно, като вплете в творението си послания, свързани с опазването на природата“, допълва Василен.

Коментари