Публикация

Филиал на „Джонс Хопкинс” с информационен център в София

Авторитетният Анадолски Медицински Център в Истанбул, филиал на световния медицински институт „Джонс Хопкинс”, откри информационен център и в София.


Мястото е Дианабад , бул. „Г. М. Димитров” 62. Тук пациентите имат възможност да запазят час за прием и лечение в Истанбул, да координират контролни визити, да получат информация от финансов и всякакъв друг характер.

Екипите в София и Пловдив оказват съдействие за пътуването, посрещането и настаняването в болницата, където всеки месец над 80 българи търсят алтернатива за лечение. Най-често посещавано е онкологичното отделение. То разполага с ултрамодерна радиологична техника - т. нар. кибернож, възможност за отстраняване по безкръвен метод  на тумори на всички места в тялото. 

Киберножът е въведен през 2000 г. в САЩ, а в АМЦ - Истанбул - от 2005 г.  При изрязването на тумора не се засягат здрави тъкани, уточни  проф. д-р Кейхан Енгин, ръководител на онкоотделението. Лично проф. д-р Кейхан Енгин назначава лечението и процедурите. Той има 6-годишна специализация в САЩ.

Коментари