Публикация

Сладкиши с чили топят килограми?

Представете си, че трябва да изядете парче шоколадова торта, за да отслабнете! Точно така - звучи твърде хубаво, за да е истина, но ...


Експерти твърдят, че са открили съставка в лютите чушки, която би могла да се добавя към всяко сладко изкушение, за да се превърне тази идея в реалност.

Веществото, наречено dihydrocapsiate, няма вкус и ускорява метаболизма като помага да се изгарят повече калории.

То е едно от няколкото химични съединения, известни като капсаициноиди, открити в определен сорт люти чушки. Съставката на чилито вече се продава на капсули в САЩ и Япония като добавка за отслабване.

Сега японска фирма е разработила план това вещество да се слага добавя към шоколади, десерти и готови ястия, създавани за хора, които спазват диета.

Някои диетолози обаче твърдят, че яденето на храни с „магическата” съставка няма да има ефект върху теглото.

Според тях екстрактът от чили няма да доведе до драстично изгаряне на калории, което пък от своя страна няма да повлияе положително на отслабването.

Японските експерти настояват, че консумирането на подобни храни само по себе си не означава, че ще бъде достатъчно за намаляване на теглото. Хората трябва да спазват общ здравословен режим на хранене и активен начин на живот за постигане на резултати. 

Коментари