Публикация

Социалните мрежи ограбват личното щастие

Американско проучване разкри, че повечето раздели се дължат на социалните мрежи и по-точно на Фейсбук.


Един обикновен флирт в онлайн пространството може да завърши със сериозни последици за семейното щастие на много двойки.

Виртуалните разговори, размяната на съобщения и „харесвания” в мрежата, могат да доведат до развитието на съвсем реални взаимоотношения на хора, които доскоро изобщо не са се познавали и вероятно все още не са се опознали достатъчно, за да прекратят дълготрайната си връзка или дори брак.

Резултатите  от допитване в САЩ показват, че „Фейсбук” се смята за основна причина за един на всеки пет развода. Много хора казват, че е забавно да следиш какво правят другите, какво говорят или да разглеждаш снимките им. Социалната мрежа предлага чувството за достъп до интимните преживявания на другия, но това е погрешно усещане.

Колкото и забавен да е „Фейсбук”, в един момент прекъсва връзката с любимите хора, тъй като времето, прекарано в мрежата, отнема от вниманието към близките.  

Любовните авантюри не са основна цел на повечето хора във „Фейсбук”, но искрата може да се запали от нещо съвсем незначително. Общуването със стари приятели онлайн може да доведе до отчуждаване от настоящия партньор.

Затова специалистите препоръчват – оставете социалните мрежи за известно време, ако се съмнявате, че вредят на връзката ви, за да избегнете по-сериозни проблеми във взаимоотношенията. 

Коментари