Публикация

Когато се наруши ритмичното вибриране на клетките...

Създателят на матрично-ритъмната терапия - лекарят и изследовател, докторът по медицина Улрих Рандол от Германия идва в България. Той ще посети залата на Духовна и здравна академия „Гарабитов” в Пловдив.


Според д-р Рандол матрично-ритъмната терапия (МаРиТе) е модерен физиотерапевтичен метод в общата и спортна медицина – с отличен лечебен ефект при редица остри и хронични заболявания от сферата на ревматология, ортодонтия, неврология и травматологията.

Помага при проблеми на опорно-двигателния апарат, при спортни травми и увреждания, при „неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила. Прилага се и като ефикасна анти-целулитна процедура, за премахване на целулит и разграждане на мастна тъкан.

Матрично-ритъмната терапия е създадена на база научни изследвания върху биологията на клетката в университета „Ерланген”, Германия, под ръководството на д-р Улрих Рандол.

Нашите клетки вибрират в ритъм. Щом това ритмично пулсиране бъде нарушено по някакъв начин, ние претърпяваме забавяне на здравословните процеси вътре в матрицата (междутъканните пространства около клетката) и задържане на нормалното движение на течностите.  

Матричната-ритъмна терапия спира този вреден процес. С помощта на специално оформен резонатор лечебният уред за МаРиТе произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично индуцират клетките да възприемат обратно аналогичните вибрации на собственото си тяло.

Матрично-ритъмна терапия са ползвали такива световни имена като д-р Масаро Емото – изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”, Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой световни екстравагантни и екстремни рекорди в книгата на Гинес.

Тази терапия е част и от методиката по здравословно отслабване на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов, кръстен от медиите „българския гуру на отслабването”, защото помогна на най-дебелите българи да поставят световни рекорди в смъкването на килограми.

Чрез матрично-ритъмна терапия се възстановяваше всеки ден и маратонецът Андрей Стефанов, който пробяга 600 км за 10 дни около Гребната база.


Коментари