Публикация

Безплатна линия за информирана употреба на лекарства

Безплатната телефонна линия на Актавис е първата по рода си във фармацевтичната индустрия.


Основната й цел е да даде на потребителите бърз, лесен, а също и безплатен начин да получат изчерпателна информация за популярните продукти без рецепта, предлагани от фармацевтичната компания.

Номерът на безплатната линия е 0800 11 115 и е активен в часовете от 9:00 до 18:00 всеки ден от седмицата. На въпросите, задавани от потребителите, отговаря екип от специално обучени оператори и медицински специалисти.



Често задавани потребителски въпроси за цени, състав и приложения на лекарствените средства намират бърз отговор. Операторите могат да съдействат на пациентите като ги насочат към търговски обекти, където да си купят необходимото лекарство, като ги информират за препоръчителната дозировка и начин на прием.*

В случаите, когато е необходима по-специализирана информация (например странични ефекти от даден продукт, взаимодействие с други лекарства и т.н.), операторите насочват запитванията към специалисти от Актавис, подготвени да дадат отговор.

Българите се доверяват от години на продукти, достъпни без рецепта с доказано качество като: Ацетизал, Беналгин, Спазмалгон, ПарацетаМакс, ЦитроВит и Ефизол, които са част от богатото портфолио на Актавис. Това дългогодишно доверие на потребителите превръща Актавис в лидер на българския фармацевтичен пазар.

Безплатната телефонна линия цели да стимулира информираното потребление на лекарствени продукти в страната и да позволи на хората бързо и лесно да получават информация за продуктите без рецепта, предлагани от Актавис.

*Консултантите на Actavis не могат да препоръчат лечение или да предпишат лекарство, тъй като това може да крие опастност за здравето на потребителя и противоречи на медицинската етика. В случай, че потребителят има каквито и да е оплаквания, той ще бъде насочен към преглед при специалист.

Коментари