Публикация

Верея Калций – здравословна комбинация от витамини и минерали

Верея Калций е натурално прясно и кисело мляко, обогатено с 30% органичен калций, извлечен по специална технология от краве мляко.


Сега Верея Калций се предлага с добавен комплекс точно подбрани витамини А, D3 E, B9 (фолиева киселина) за максимално усвояване на калция и по-добра форма. Тази внимателно разработена и тествана рецепта осигурява един добър баланс между богат млечен вкус и адекватното съдържание на калций и витамини.

Прясното мляко Верея Калций е с масленост 1,5%, а киселото - с 0,1%, защото калцият се усвоява по-добре при прием на нискомаслени продукти. При процеса на обезмасляване обаче се намалява количеството на мастно разтворимите витамини.

Във Верея Калций загубата им е балансирана с добавен комплекс от витамини:

Витамин A - активен антиоксидант, който стимулира правилното функциониране на имунната система, подпомага растежа и доброто състояние на костите, кожата, косата, зъбите и венците. Допринася за понижаване на нивата на вредния холестерол.

Витамин D3, както и калцият, е необходим за здравината на костите, а освен това допринася за правилното оползотворяване на калция и фосфора.

Витамин E предотвратява и забавя окислението на мастни съединения, което от своя страна забавя остаряването на клетките и запазва младостта. Витамин Е доставя кислород на тялото, с което подобрява издръжливостта и облекчава състоянието на умора. Той също е от групата на антиоксидантите.

Фолиевата киселина се грижи се за добрия вид на кожата. Наличието на фолиева киселина предотвратява развитието на анемия и предпазва срещу вродени дефекти и малформация на плода.

Калцият е добре известен минерал, който поддържа здравината и плътността на костите и зъбите. След 20-годишна възраст тялото ни започва да губи калций и е важно неговото приемане.

Препоръчителната норма* за дневен прием за възрастни е 800 милиграма на ден. При недостиг на калций здравината на скелета се нарушава и нараства рискът от счупвания, дори и при ежедневни натоварвания.  Препоръчителният прием на калций е добра профилактики срещу остеопорозата – заболяване, от което страдат над 800 хиляди жени в България.

Освен това калцият има и роля в други важни физиологични дейности като съсирване на кръвта, регулиране на ензимната активност и клетъчната мембранна функция и др.

Млякото и млечните продукти са най-богатият източник на калций.
Обогатени допълнително с естествен млечен калций чаша от прясно мляко (200 ml) Верея Калции или порция (200 g) кисело мляко Верея Калций осигуряват  34% от препоръчителния дневен прием на калций.

Верея Калций е висококачествен натурален продукт, произведен от сурово мляко първа категория, означено с елипсовиден знак и ЕО номер на опаковката**. За сравнение млеката прозведени от суровина от втора категория съдържат над 100 000 общ брой микроорганизми на мл, и могат да бъдат разпознати по знака шестоъгълник.

-------------------------------------------------------
*Според наредба № 23 от 17.05.2001 г. на Министерството на здравеопазването за условията за представяне на хранитерната информация при етикетирането на храните.
** Според Наредба №4 на МЗХ от 19.02.2008 г за специфичните изисквания при производството, съхранението и транспортирането на сурово краве мляко и изискванията за търговия и пускане на пазара на мляко и млечни продукти, съгласно Регламент ЕО № 853/ 2004 на Европейския парламент и съвета от 29.04.2004 г.

Коментари