Публикация

Ако не искате нервно бебе, хапвайте месо в началото на бременността

Холандски учени твърдят, че жените, които искат да имат кротки наследници, трябва да похапват месо през първите три месеца на бременността.


Изследването показва, че бременните, които увеличават приема на витамини чрез червеното месо (B12), имат 8 пъти по-голям шанс да се сдобият с послушно и тихо бебе, което плаче по-малко.  

Витамин В12 се съдържа в червеното месо, рибата и в млечните продукти, и помага за развитието на мозъка и нервната система на неродените деца. Той спомага и за предотвратяването на деменция, сърдечно-съдови заболявания и дори проблеми с плодовитостта по-късно в живота.

Бременните, които приемат ниски нива на витамин В12, може да имат бебета, чиято нервна система не е напълно развита. Според учените неприемането на витамин В12 води до недостатъчно отделяне на определен хормон в мозъка, който успокоява и приспива бебетата.

Вместо това, те стават нервни, поради което плачат през по-голямата част от денонощието.

Проучването е обхванало 3000 бременни. Всяка от тях е била подложена на кръвен тест в първите три месеца на бременността, измерващ нивата на витамин В12. След раждането на бебетата било отчетено колко често и продължително плачат.

Учените установили, че жените, които не са любителки на месото, имат повишен риск от по-нервни бебета.

Коментари