Публикация

МЗ: Няма проблеми с търговете на болниците за лекарства

Няма проблеми с търговете на болниците за лекарства. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов при посещението му в БАН. Там той награди акад. Никола Попов със златен почетен за приноса му в стоматологията по повод на неговата 75-годишнина.


МЗ нееднократно е заявявало, че има готовност да покрива нуждите на пациентите от медикаменти до приключването на търговете на болниците и сключването на договорите и отново го потвърждава.

Не се очаква и повишаване на цените на лекарствата заради децентрализацията на търговете, каза още министър Константинов.

Според него няма основание за притеснение и от страна на онкологичните центрове. През тази година за тях не са предвидени по-малко средства, отколкото през миналата.

Ако се види, че не могат да ги усвоят по новия начин на финансиране, ще извършим промени, но лечебните заведения знаят това, тъй като нееднократно сме говорили с тях, каза министърът. МЗ има готовност и да преведе парите за първите три месеца на годината на онкологичните центрове в момента, в който подпишат договорите си.

Кога ще получат средствата зависи само от тях, засега някои центрове подписаха договорите си, чакаме останалите, но никой не е отказал, обясни още министърът.
 

Коментари