Публикация

Благовещение – време за ново начало

Кукувицата кука за първи път, мечката се събужда от сън, идват пролетните птички и излизат самодивите. Според Светото писание на Благовещение архангел Гавраил казва на Богородица благата вест, че ще стане майка след девет месеца.


И тъй като природата се буди на този ден, кукувичката трябва да ни подсети, че е време за вталяване, разкрасяване и пазаруване.

Ако решите да прочистите не само тялото, но и душата, може да опитате да постите някой и друг ден. Ако не можете без месо, то нека трапезата ви зеленее. Природата ни помага да изчистим натрупаните отрови и ни сервира първите зеленчуци.

Пролетна енергия ще ни дарят грах и зелен боб, броколи, спанак, коприва, млади зеленчуци и кълнове, ароматни подправки като розмарин, босилек, копър и магданоз и други зелении. Те са богати на желязо и на още много полезни минерали и витамини, които са ни липсвали през зимата. Те са нискокалорични, засищат, прочистват и разкрасяват.

Според диетолозите трябва да хапваме поне веднъж дневно нещо зеленичко, за да имаме стройно тяло. Можем и да си направим пролетна салата за красота, за да имаме хубава кожа и коса.

През зимата всички се залежаваме и дебелеем. Ако сте понатрупали тлъстинки, време е за спорт – фитнес, бягане, плуване... Фитнес залите се надпреварват с отстъпки точно по това време на годината.

-brr-

Сега е време и за пролетно почистване на кожата. Сауната ще отвори порите на тялото и духа. От стаичката с горещ и влажен въздух се излиза по-здрав, по-весел, по-енергичен и по-симпатичен.

Сега е моментът и да започнете да белите портокаловата кожа, тъй като до плажа няма много време. Вълшебна рецепта за махането на целулита няма. Козметичните продукти ще го направят по-невидим, а в салоните за красота може да избирате между различни процедури. Започнете битката сега, а не преди лятната отпуска, когато ще е късно.

Пролетта изисква да се погрижите и за повехналата през зимата кожа, особено ако е суха. Необходими са ви нови козметични продукти, които трябва да съобразите със сезона и вашата кожа. Купете си и жълти сенки за очи, които са особено актуални тази пролет.

Време е и да сваляме шапките и да сменим прическата, защото вашата коса се нуждае от грижи след студената зима. Ако имате дълга коса, направете си къдрици и ще сте в крак с модата. Небрежната фризура, дори и малко рошава, е идеална за тези, които винаги бързат сутрин. Модерни са и бретони на едната страна, плитки, кокове и разделени на път коси. Но все пак - модата си е мода – но все пак се съобразявайте и с формата на лицето,  и със съветите на стилиста. А най-хубавата коса е здравата коса.

Слънцето вече започна да ни съблича въпреки капризите на Марта. Едно турне из моловете ще се отрази добре и на пролетния гардероб, и на самочувствието. Купете си нещо бяло, за да ви донесе късмет, не само защото сме в годината на зайчето, но този цвят шестваше триумфално по модните подиуми. Ретро роклите са фешън тази пролет, ярките разцветки също. Пък и половинката няма да ви мрънка за новата рокля, защото е време за самодивска премяна.

Коментари