Публикация

Запазете здравето на костите си с Верея Калций

Препоръчителният дневен прием на калций варира от 800 до 1200 мг*. Когато приеманият с храната калций е под това количество, организмът си набавя елемента от костите, с което се намалява здравината на скелета и зъбите.


При недостатъчен прием на калций се губи костна плътност и се увеличава рискът от остеопороза. Понятието „остеопороза” е въведено в медицината през 19 век във Франция и Германия, като с него се обозначава намаленото количество костна маса, водещи до повишена чупливост на костите и увеличен риск от фрактури.

Остеопороза могат да развият индивиди от всички възрастови групи, но тя се среща три пъти по-често при жените в сравнение с мъжете. При по-голяма част от засегнатите индивиди костната загуба настъпва постепенно и в началото протича безсимптомно, поради което остеопорозата е наречена „тихия крадец”. В по-напреднал стадий заболяването е придружено от остри или хронични болки и гръбначни деформации.

Набавянето на достатъчно калций е успешна профилактика срещу остеопороза. Затова е изключително важно организмът ни да се зарежда с достатъчно калций всеки ден. С най- високо съдържание на калций са млечните продукти. За да се усвоява по-лесно от организма, препоръчително е да се приема чрез нискомаслени продукти, които са богати на витамин D.

Кисело мляко Верeя Калций с 0,1% масленост и прясно мляко с Верея Калций с 1,5%, допълнително обогатени с 30% повече естествен калций и комплекс от подбрани витамини  A, D3, E и B9, са естествен начин да си набавим елемента за организма.

Чаша прясно мляко Верея Калций (200 мл.)  или порция от 200 гр. кисело мляко Верея Калций осигуряват 1/3 от препоръчителната дневна доза калций.

Верея Калций са произведени от първокачествено краве мляко с изцяло естествени съставки, без консерванти и подобрители. Кисело мляко Верея Калций е произведено със специално подбрана закваска за по-богат и мек вкус.

*Според наредба № 23 от 17.05.2001 г. на Министерството на здравеопазването за условията за представяне на хранитерната информация при етикетирането на храните.

Коментари