Публикация

Три прости стъпки за вталяване

Решили сте да предприемете важната стъпка да отслабнете и сте убедени, че сте наясно как става това, но прочетете следващите редове, за да проверите дали това е така.


Свалянето на килограми обикновено се свързва с промени в хранителния режим и упражнения. Това е вярно, но основните компоненти всъщност са три.

Ако наистина искате да отслабнете, то ще трябва да промените и режима си на спане, твърдят американски учени.

Авторите на новото изследване твърдят, че човек може да удвои шансовете си за вталяване, ако спи между шест и осем часа на нощ.

Минутките в повече водят до неактивност, а недоспиването – увеличава нивата на стрес, което повишава желанието за нездравословни закуски.

В изследването са участвали близо 500 души с наднормено тегло на средна възраст 55 години.

След шест месеца 60% от участниците свалили между 4 и 5 кг. Учените установили, че хората с успешна диета са спали между шест и осем часа всяка нощ. Близо 75% от спазващите диета, които имали както по-ниски нива на стрес, така и между шест и осем часа сън на нощ, имали по-голям шанс да постигнат целта си.

Затова когато започнете да отброявате калориите и крачките, трябва да пресмятате правилно и часовете в леглото, за да имате максимален шанс да получите желаната фигура. 

Коментари