Публикация

Модна геометрия за начинаещи

Може и да нямате фигурата на модел, но не е задължително да се обличате скучно. Няма нищо лошо в това да изглеждате стилно и модерно, когато сте с по-широка талия.


Точната формула е в правилното комбиниране на частите на облеклото, цветовете и материите. Като добавите и подходящ аксесоар и обувки – вече сте готови да завладявате света (и на любовта, и на бизнеса).

Подчертавайте тялото си, както бихте направили с чертите на лицето си с помощта на грим. Поставете най-тъмния цвят върху най-проблемната зона от тялото си или използвайте по-светъл цвят, за да създаде тънък панел, насочващ вниманието към центъра на вашето облекло.Това може да стане с тъмна жилетка върху по-светла рокля.

Може да носите модерните райета, пелерини и панталони с тесни крачоли. Трябва обаче правилно да наслоявате различните дрехи, за да получите оптимален резултат при по-обемна фигура. Изберете блуза със ситни райета и я комбинирайте с панталони в тъмен цвят, а отгоре си сложете наметка (или пелерина тип пончо). Разкроените пелерини са подходящи за по-широки бедра.

Този сезон по модните подиуми се разхождат доста модели с принтове - и няма причина жените с по-едра фигура да не им се порадват. Принтовете са чудесен начин за прикриване на някоя и друга неравност по тялото. Високите момичета могат да се възползват от големите и смели щампи, но по-нормалните форми са подходящи за всички. Комбинирайте дрехите с щампи с якета или жилетки в изчистени цветове.

Ако имате слаби крака, но ханшът и бедрата ви създават грижи, то използвайте наслояването на дрехите, за да прикриете недостатъците. Върху подходящ чифт панталони носете по-дълго сако или лека жилетка, добавете и шал.

-brr-

Заложете на ретро стил в облеклото, ако имате проблемни зони около ханша. Роклите с  V-образно деколте смаляват оптично големият бюст, а обемът в полата и високата талия се справят с понаедрелите бедра по време на зимата. 

Няколко основи правила при избора на дрехи:

- Панталоните: Трябва да бъдат с по-висока талия, в идеалния случай с гладка предница и цип отстрани.

- Ръкавите: Дължината трябва да бъде или до лакътя, или три-четвърти – избягвайте дрехи с презрамки или с твърде къси ръкавчета, тъй като те „режат” визуално ръката в най-широката точка.

- Деколтетата: Те са по-привлекателни, когато са по-отворени, но вие може да използвате камизола под изрязаната блуза или разкопчаната риза, за да не показвате всичките си прелести.

- Полите: Трябва да не са с прекален обем (за да не увеличат допълнително ханша), нито твърде прилепнали (за да не привлекат вниманието към проблемните зони), изберете дължина до или под коляното за балансиращ ефект. Не забравяйте, че дължината трябва да бъде съобразена не само с формите на тялото, но и с ръста.

- Роклите: Те трябва да са с цип на гърба, а не отстрани. Диагоналните къдрички пък стесняват силуета.

- И не забравяйте ... аксесоарите: Бъдете смели и избирайте обемни бижута, които привличат вниманието. Използвайте дълги колиета и шалове, за да раздвижвате визуално  тоалетите си. 

Коментари