Публикация

Стресът дебалансира организма

Умората при хората най-общо е три вида: физическа, емоционална и психическа. Физическата умора всички лесно я разпознават, защото е свързана с голямо натоварване, изтощение на организма в резултат на определен труд.


Емоционалната умора е трупане на стрес, който надвишава поносимостта на нервната система. Надхвърля се тази граница, до която стресът играе определена положителна роля. След това се преминава в сферата на дистреса, който се проявява и с емоционална умора. При други случаи имаме някакъв траен, постоянен дразнител, който дадената личност не може да преодолее.

Това води до тежка фрустрация, а от нея до психическата умора има само една крачка. Тя се проявява, когато човек се опитва да се справи с даден проблем, но не успява. Тогава нервната система не издържа и се появява психическият дисбаланс. Следователно едно е да си емоционално претоварен, заангажиран, а друго е да си в психически дисбаланс, при който нервната система не може да компенсира.

Понякога на пациентите с психическа и емоционална умора се поставят погрешно диагнози като невроза или депресия, защото много от симптомите са сходни.

Как най-лесно може да се разпознае умората? Един от белезите е състоянието, в което човек се събужда и става от сън. Ако след нормална нощ един човек не се чувства бодър и готов да извършва нормалните си дейности, значи има умора. Особено ако това продължава няколко дни подред, без да има конкретна обяснима причина – например някакъв конкретен стресов елемент.

При различните типове умора организмът трябва да бъде подпомогнат. Един от начините за това е приемът на препарата „Сарженор”. Моят опит с него е много положителен. От една страна, той носи характеристиките на лекарство, защото с негова помощ се преодоляват определени болестни прояви, а, от друга страна, се различава от класическите лекарства заради своята нетоксичност.

-brr-

Дори и при многократно увеличаване на дозата „Сарженор” не може да навреди на пациента. Всяко лекарство модифицира различни процеси в организма, въздейства на дадени структури и органи. Докато „Сарженор” възстановява нормални физиологични процеси. Той подобрява използването на кислорода, подобрява редица аспекти на обмяната, стабилизира и засилва мускулната сила, без да довежда до каквито и да било крайности. И това става без странични ефекти.

Препаратът може да служи и като маркер за разграничаване на умората като самостоятелно явление от онази умора, която се явява симптом на настъпващо по-сериозно заболяване. Ако един пациент приема 10-15 дни „Сарженор” по определената схема и не преодолява умората, трябва да се търсят други причини за състоянието му.

„Сарженор” не е лекарство за психически заболявания, но много често има случаи, когато депресивни, потиснати хора излизат от тези състояния с него. И което е най-интересното, този препарат като стимулиращо и активиращо средство, преодоляващо умората, всъщност помага и за възстановяване на съня. На пръв поглед това е парадоксално, но е факт.

Никъде другаде нямаме препарат, който да стабилизира нервната система, но да ни помогне в съня. А нормалният сън възстановява и нервната система, и физическата, и психическата умора.

Препаратът има доказан ефект при възстановяването на нормалните физиологични процеси. Но не трябва да се стига до крайности – да се приема постоянно с месеци наред или в много по-високи от определените дози. Не че това ще доведе до някакви негативни ефекти, но препаратът не е панацея. Например напълно е възможно да стимулира сексуалната дейност при мъжете, но не е лекарство срещу еректилна дисфункция.

Много хора питат дали „Сарженор” влияе на способността за шофиране.
За разлика от много други препарати действието му е положително.

Коментари