Публикация

Варненският онкодиспансер връща безплатната профилактика

Ръководството на Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания „Д-р Марко А.Марков – Варна” ЕООД връща безплатните профилактични прегледи за следващите 6 месеца.


Началото на кампанията вече стартира от началото на месец април. Прегледите се извършват само след предварително записване на регистратурата на консултативния блок на болницата, който се намира в сградата на Диагностично-консултативния център на МБАЛ „Св. Анна”.

Телефон за предварително записване: 052/ 975 840.

С последните изменения в законодателството, свързани с работата на лечебните заведения и по специално преобразуването на бившите онкологични диспансери в специализирани болници и комплексни онкологични центрове, и последвалите от това промени във финансирането на дейността, здравните заведения бяха принудени да обявят ценоразпис за профилактичните прегледи.

За СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков” тя беше 30 лева. С решение на ръководството на болницата този разход ще бъде спестен на пациентите на здравното заведение.

На практика безплатната профилактика специално за дамите започна още през март, който бе обявен за месец на женската профилактика. През общо четирите кабинета, които поеха потока желаещи преглед, са преминали 1171 дами.

Лекарите са открили при 7 жени рак на маточното тяло, три предракови състояния и 13 новооткрити случая на рак на гърдата. Пациентките вече са регистрирани и специалистите на онкологичната болница са предписали лечение.  

Коментари