Публикация

Отвори врати обновената Клиника по очни болести в Александровска

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и премиерът Бойко Борисов присъстваха на официалното откриване на реновираната Клиника по очни болести на УМБАЛ „Александровска”.


Реконструкцията на клиниката стартира през август 2008 г. Ремонтирани са 2280 кв.м площ на стойност 2 млн. 105 хил. лева, отпуснати от Министерството на здравеопазването.
Закупените с капиталови разходи апаратура и оборудване са на стойност 581 000 лв., от които 36 000 лв. са осигурени от МОН за учебни цели. Ремонтните дейности включват надграждане на стационара на клиниката с два допълнителни етажа и изграждане на нова покривна конструкция.

В новоизградените пространства са разположени хирургичния блок на клиниката с шест операционни зали, учебни зали и  кабинети. Извършена е цялостна подмяна на подовата настилка, на дограмата и на няколко вида инсталации (електрическа, отоплителна, ВИК, сигнално-известителна, инсталация за медицински газове) на стационара и операционния блок.

С направената реконструкция на стационара легловата база се увеличи на 60, а новоизграденият хирургичен блок ще позволи да се извършват 2500 - 3000 операции годишно.  

На събитието сред официалните гости бяха и Негово Превъзходителство посланикът на Франция – Филип Отие и съпругата му (офталмолог) г-жа Мариан Отие, видни офталмолози от страната и чужбина, бивши и настоящи колеги на клиниката и др. 

Коментари