Публикация

Седмо издание на тенис турнира „Sargenor Cup”

За седма поредна година с тенис турнира за професионалисти „Sargenor Cup” у нас ще бъде открит състезателният сезон за игри на открито. Турнирът ще се състои от 11 до 17 април.


И както повелява традицията, състезанията отново ще се проведат на Червените кортове на ТК „Левски” в Борисовата градина.

Спортните журналисти и тенис деятелите са единодушни, че тазгодишното издание на „Sargenor Cup” се очертава да бъде най-силното в историята на турнира. Основание за това е фактът, че целият ни мъжки национален отбор и всички ракети от нашия тенис елит вече са се записали за участие.

Изключение прави младата ни звезда Григор Димитров, чиито състезателни ангажименти го възпрепятстваха да се включи в игрите на открито и да премери отново сили с първите тенисисти на страната ни.

А те са все известните имена, като първите петима фигурират в ранглистата на АТР – световната Асоциация на тенис професионалистите. Това са асовете ни Тихомир Грозданов, Тодор Енев и Иво Трайков, както и техните подгласници.

С участието на всички тенис лидери в „Sargenor Cup” качеството на турнира се издига до равнището на неофициално републиканско първенство.

Но организаторите начело с Димитър Войнов - председател на ТК „Левски”, и Явор Цаков, се радват и на небивал наплив от участници – техният брой вече е 60 състезатели, като досегашният рекорд от миналата година бе 48 души.

Турнирът „Sargenor Cup” в началото бе замислен като пролетно състезание за младите надежди в българския тенис, но високото му равнище моментално го превърна в притегателна и много навременна проверка за нашите тенис профита. За тях състезанието стана важен етап от последната фаза на базовата им подготовка.

И още на следващата година „Sargenor Cup” се  „раздвои”  –  за професионалисти и за аматьори. Но благодарение най-вече на финансовата подкрепа на „Екофарм” и инициативността на нейния управител д-р Петър Велев се появи и трети „Sargenor Cup”, този път само за лекари, тенис любители от цялата страна, който тази година ще се проведе за пети път. 

--------------
Снимка: Росен Вергилов

Коментари