Публикация

Нека отслабването да започне ... сега!

Желаещите да отслабнат трябва да започнат да похапват боровинки, тъй като те намаляват броя на мастните клетки в организма с до три четвърти, твърдят американски учени.


Изследователите установили, че сините плодчета могат да премахнат съществуващите мазнини и да предотвратят образуването на нови клетки, което ги прави потенциално мощно оръжие в борбата срещу затлъстяването.

Боровинките, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2, съдържат високи нива на полифеноли - химични вещества с потенциални ползи за здравето.

Тестовете разкриват, че полифенолите могат да намалят броя на мастните клетки в организма с 73 на сто (при голяма доза) и с 27 на сто – при най-малката доза.

Резултатите от изследването показват, че най-високата доза полифеноли от боровинки води до намаляване на липидите в тъканите с близо три четвърти, а при най-ниските количества - с повече от една четвърт.

Боровинките имат потенциал да се превърнат в ефикасно средство за отслабване. Учените трябва да направят още няколко проучвания, за да открият оптималната доза полифеноли и да изключат евентуални нежелани ефекти.

Коментари