Публикация
Най-добрите естествени източници на витамин D
Специалистите твърдят, че всеки човек трябва да приема всекидневно по една капсула витамин D, за да се предотврати развитието на слепота и други заболявания.
Повечето запаси от полезния витамин се набавят от слънчевата светлина, но природата си има и алтернативи.
Предлагаме ви кратък списък с най-добрите естествени източници на витамина:
Сьомга
360 единици (в стандартна порция)
Скумрия
345 единици
Риба тон
200 единици
Сардини
250 единици
Мляко
98 единици
Маргарин
60 единици
Зърнени закуски (корнфлейкс, мюсли и др.)
40 единици
Яйца
20 единици (на брой)
Телешки черен дроб
15 единици
Швейцарско сирене
12 единици
Данните са съгласувани с препоръките на Американската агенция за храните и лекарствата. Препоръчителната доза от витамин D за възрастни е 400 единици дневно.
Коментари