Публикация

Най-добрите естествени източници на витамин D

Специалистите твърдят, че всеки човек трябва да приема всекидневно по една капсула витамин D, за да се предотврати развитието на слепота и други заболявания.


Повечето запаси от полезния витамин се набавят от слънчевата светлина, но природата си има и алтернативи.

Предлагаме ви кратък списък с най-добрите естествени източници на витамина:

Сьомга
360 единици (в стандартна порция)

Скумрия
345 единици

Риба тон
200 единици

Сардини
250 единици

Мляко
98 единици

Маргарин
60 единици

Зърнени закуски (корнфлейкс, мюсли и др.)
40 единици

Яйца
20 единици (на брой)

Телешки черен дроб
15 единици

Швейцарско сирене

12 единици

Данните са съгласувани с препоръките на Американската агенция за храните и лекарствата. Препоръчителната доза от витамин D за възрастни е 400 единици дневно.

Коментари