Публикация

Подправките – лек при подуване на корема


Сведения за използване на подправки има още от древни времена. Семена на подправки са открити в гробниците на египетските фараони, по папируси са разчетени рецепти за ястия с анасон, синапено семе, кимион, кориандър.

Освен че придават приятен вкус и аромат на ястията, подправките имат и други важни функции. Те подобряват усвояването на белтъчините, мазнините и въглехидратите от храната и в много случаи допълват химичния състав на основните хранителни продукти. Подправките са и чудесно средство за бързо облекчаване на много оплаквания, тъй като се абсорбират светкавично.

На базата на лечебните свойства на подправките е разработен продуктът „Комфортекс”, който повлиява благоприятно храносмилането и намалява образуването на газове.
Подуването на корема е често срещан проблем, който причинява дискомфорт, особено когато се придружава с чувство на бързо засищане след нахранване, тежест, спастични болки, упорити оригвания и къркорене в корема. Сред многобройните причини за появата му са задържането и натрупването на газове.

„Комфортекс” е комбинация от 5 лечебни растения, използвани от древността като подправки, базирана на взаимното усилване на действието им и на хилядолетното учение за здравето – аюрведа. Извлечените от тях етерични масла стимулират стомашно-чревния тракт, отстраняват газовете, увеличават тонуса и засилват перисталтиката. Благоприятният ефект настъпва в рамките на 5 до 15 минути.

Коментари