Публикация

Вегетарианската храна чисти организма от токсини

Консумацията на зеленчуци в продължение на пет дни в седмицата може значително да намали количеството на приеманите токсини и фталати (химически вещества в пластмасите), сочи ново проучване.


Корейски изследователи са анализирали данните за група доброволци, които живели в будистки храм в продължение на пет дни, като през това време яли само вегетарианска храна.

Учените взели проби от урината преди и след престоя на участниците в храма. Резултатите показали, че нивата на химични вещества в организма спаднали драстично в края на експеримента.

Съществува значителна взаимовръзка между консумацията на храни и пикочните нива на някои токсини и фталати, поясняват учените.

Въпреки че получените данни могат да бъдат повлияни и от други факти, учените са стигнали до заключението, че краткотрайните промени в хранителните навици могат да окажат положителен ефект върху тялото и да се намали влиянието на оксидативния стрес.

Коментари