Публикация

7 съвета за отслабване (без спорт и гладуване)

Сигурно ви е омръзнало да четете и слушате съвети за това как да отслабнете – яжте това, не пийте онова, тренирайте денонощно и т.н.


Предложенията са милиони и ние сигурно няма да ви изненадаме с нещо ново, но поне няма да ви караме да се потите, докато се обезводните.

Ето 7 съвета за намаляване на талията, които дори не налагат сериозни промени във всекидневието ви, но дават чудесни резултати:

1. Изключете телевизора. Доказано е, че когато хората се хранят, докато гледат телевизия, не усещат напълно вкуса на ястията и са склонни да поемат по-големи количества храна. Затова загасете телевизора или радиото и се наслаждавайте на храната си. Така ще ще заситите по-лесно и по-малко ще се изкушавате да си сипвате от яденето втори или трети път.

2. Не се хранете на бюрото си. Американски учени са установили, че хората, които ядат пред компютъра, се хранят машинално и понякога дори не могат да си спомнят какво са изяли. По този начин те неусетно преяждат. Седнете сред колеги в служебната трапезария и се насладете на обяда си, за да избегнете безсмисленото похапване.
 
3. Нахранете се преди да пазарувате. Пазаруването на гладен стомах води до изкушения и повече ядене. Хапнете нещо преди да се запътите към мола, за да не се увличате в импулсивно пазаруване на нездравословни храни. Още по-добре е да си отхапвате по малко от една ябълка, докато обикаляте щандовете.

-brr-

4. Преди да пазарувате си направете списък
на необходимите покупки и се придържайте към него. Пазаруването без план води до закупуване на излишни неща. Като се придържате към списъка ще спазвате по-лесно балансирана здравословна диета, а и няма да харчите излишни пари.

5. Когато се храните в ресторант, проучете внимателно менюто. Не се поддавайте на нездравословни сюрпризи, за да не консумирате ястия, които по принцип не ядете. Ако ви се прияде нещо мазно, се съобразете с калориите и изберете подходящи гарнитури.
 
6. Представете си ястието, което ви изкушава. Според учените,  детайлната картина на мечтаното ястие предпазва от преяждане. Възможно е, когато си представите храната, за която непрестанно мислите, да изгубите желанието си да я изядете. Самата картина ще ви даде представа дали наистина сте гладни, или искате да се разсеете с някаква храна.

7. Никога не си отказвайте удоволстието да изядете нещо вкусно. От време на време се насладете на някоя любима храна, за да избегнете психологическия стрес от задължението да ядете винаги едни и същи храни. При спазване на много строга диета организмът губи важни течности, хранителни вещества и мускулни тъкани. Лишаването от основни храни води и до хипотония, сухота в устата и лош дъх.

Коментари