Публикация

Флиртът за една нощ крие риск от инфаркт?

Случайните сексуални контакти увеличават риска от инфаркт в сравнение с редовно практикувания секс, твърдят учени.


Изследователи от Медицински център „Тъфтс” и Харвардското училище за обществено здраве са установили, че краткосрочната опасност от сърдечен пристъп се увеличава почти три пъти при тези, които рядко правят любов. Хората, които правят секс по-често, намаляват вероятността от инфаркт - което означава, че щастливо женените двойки (или тези с постоянен партньор) имат предимство.

Анализът на 14 изследвания показва, че сърцето е под напрежение по време на всяка форма на „епизодична физическа активност” (редки и случайни сексуални контакти).

Изневерите, свалките за една нощ и случайното флиртуване могат да предизвикат инфаркт, ако въпросното лице не е много активно в тези отношения.

Колкото по-активен е човек, било сексуално или физически, толкова повече намалява риска за сърцето.

Като всяка физическа активност сексът може да увеличи сърдечната честота и артериалното налягане, което означава, че сърцето трябва да работи повече. В резултат на това сексът носи същия риск от сърдечни проблеми, както и натоварващите форми на физическа активност. Затова бъдете по-внимателни с креватната гимнастика, съветват специалистите.


Коментари