Публикация

Защо жените понякога трябва да са лоши

Може би сте нещастни в любовта? Притеснявате се, че приятелят ви не желае да се обвързва? Или съпругът ви не ви уважава и ви използва?


Според една малко противоречива книга, причината за подобни ситуации е, че сте прекалено послушни и е дошъл моментът да започнете да се държите като истинска примадона.

Авторката Шери Аргов направи фурор с първия си бестселър „Мъжете си падат по кучки”. Книгата е преведена на 30 езика и до ден днешен е много популярна.

В новата си книга („Защо мъжете се женят за кучки”) Шери Аргов съветва жените как да превърнат случайната връзка в обвързваща и твърди, че за да имат успех, добричките и послушни момичета трябва да се държат по-твърдо с мъжете.

Според нея, мъжете уважават силните жени със самочувствие и собствени мечти. За един мъж няма нищо по-привлекателно от жена, която има достойнство и се гордее със себе си. Мъжете се женят за борбени жени, твърди Шери Аргов. Тя оборва основните митове за любовните връзки и обяснява на жените, които търсят любовта или поне малко уважение, че трябва да престанат да се унижават пред мъжете и да имат поведение на примадона.

ЗАЩО ПОКОРНИТЕ МОМИЧЕТА ОСТАВАТ НА ОПАШКАТА?

Някои жени се чудят защо, въпреки че се стараят с всички сили да задоволят мъжа, когото харесват, той избира някоя друга. Причината е в тяхната прекалена доброта и старание, с което показват ясно, че щастието им зависи изцяло от него. Когато усети това, мъжът гледа да избяга колкото може по-бързо.
 
Интервюирала съм стотици мъже, посочва Аргов, и всичките казват,  че най-много биха искали да имат силна жена, която е сигурна в себе си и която уважава както неговото, така и своето лично пространство. Такава жена е наясно какво не може да приеме и се отдръпва при най-малката проява на неуважение. Тя няма да се поколебае да постави мъжа на място. Мъжете мечтаят да се оженят за такъв тип жена, защото тя ги вълнува.

Жените трябва да разберат, че губят, когато са прекалено добри и поставят собствените си нужди на последно място.

Време е за развенчаването на някои митове за доброто момиче:

-brr-

MИТ 1: ТРЯБВА ДА СТЕ СЪВЪРШЕННА
Помислете си за последния път, когато сте била лудо влюбена. Най-вероятно обектът не е бил някой милионер, или голям хирург. Но пък сигурно в него е имало нещо специално, което ви е действало като магия. По същия начин и мъжете търсят да открият магията.
 
Жените мислят, че ако са съвършенни, красиви и богати, ще спечелят уважението и любовта, за които мечтаят. Но мъжете не се женят за перфектни, а за интересни жени.
 
Те се отегчават бързо от жени, които изглеждат прекалено съвършенни, мили и сговорчиви. Такова поведение те възприемат или като опит за впримчване, или като признак на неувереност и обикновено се отказват от връзката след няколко месеца.

Що се отнася до съвършенството, интересно е твърдението на повечето мъже, че не обръщат внимание на недостатъците на жените, освен ако те самите не ги изтъкват.

София Лорен казва: „Красотата зависи от вътрешното ви усещане и се отразява в очите. Нейното измерение не е физическо.”

MИТ 2: ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ НЕГОВАТА СЕКС ИГРАЧКА
Непрекъснато се повтаря, че сърцето на мъжа се печели със страхотен секс. Грешно твърдение! Това, че мъжът спи с вас не означава, че ви обича. Само с добър секс не се постига любов. В момента, в който мъжът ви постави в категорията „само за секс”, той няма да вижда нищо друго във вас.

При неотдавнашно проучване 35% от мъжете са заявили, че предпочитат така наречените „лоши момичета”.

Първото впечатление започва с облеклото. Когато мъжете видят разголена жена, те си казват, че тя сигурно няма какво друго да покаже. Това не означава, че не й се наслаждават и не я пожелават, само че в главата им минава мисълта: „за кратко”.

-brr-

Когато обаче жената е облечена с блузка по тялото и с дълга пола с цепка, те си казват - „Ще трябва да положа доста усилия, за да я спечеля”.

Обратно, когато срещнат оскъдно облечена жена, те започват да си задават въпроса за броя на мъжете, с които е спала. Мъжете са чувствителни по въпроса за предишните любовници, особено ако имат намерение за брак.

MИТ 3: ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ТАКАВА, КАКВАТО ТОЙ ИСКА
Прекалено добрите и мили момичета благоговеят пред любимия. В началото на връзката той може да попита за техните предпочитания, но те съвсем погрешно отговарят, че харесват всичко, което той обича.
Но този отговор всъщност означава: „Искам да те имам на всяка цена - дори и да получавам от теб само трохи.”

Когато мъжът хареса една жена, той се старае да отгатне и осъществи желанията й и се чувства по-сигурен в себе си, ако я прави щастлива.

Всичко, което мъжете правят, има за цел да направят впечатление на жените - да достигнат Луната, да станат рокзвезда или да карат хубава кола/мотор. Тадж Махал е построена за жена все пак.

КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАТ МЪЖЕТЕ?

НЕ БЪДЕТЕ ПРЕКАЛЕНО ДОБРИЧКА: Много малко мъже се ласкаят от жена, която винаги се съгласява с него, защото предполагат, че тя би се държала така с всеки мъж.
 
БЪДЕТЕ ВЯРНА НА СЕБЕ СИ: Казвайте си какво обичате да правите и да ядете. Когато мъжът разбере, че може да разчита на откровенното ви мнение, той ще ви възприеме като по-подходяща за партньор.

ДРЪЖТЕ СЕ СПОКОЙНО: Покажете с поведението си, че го харесвате, но че не държите на всяка цена да се обвържете с него. Ако не играете ролята на сериозното гадже, той ще свали гарда и ще започне да ви преследва.

НЕ СКАЧАЙТЕ ВЕДНАГА В ЛЕГЛОТО МУ:  Преценявайте мъжете по търпението им да изчакат за секса. Те ценят най-много завоеванията, за които е трябвало да изчакат.

-brr-

НЕ ГО ПРИТИСКАЙТЕ: В момента, в който започнете да задавате въпроси от рода на: „Какво място заемам в живота ти?”, „Накъде вървят отношенията ни?” или „Искаш ли деца?”, му показвате, че той диктува взаимоотношенията ви. Тогава той ще започне да прави планове да се измъкне.

НАКАРАЙТЕ ГО ДА ВИ ПРЕСЛЕДВА: Мъжете обичат да бъдат независими. Поведението ви трябва да е женствено, очарователно и забавно. Не споменавайте думата „обвързване”. Колкото по-малко говорите за това, толкова повече се приближавате до постигането му.

СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ: Мъжът не трябва да живее с чувството, че сте винаги достъпна. Той винаги трябва да се надява на вълнуващи моменти.

ПОКАЖЕТЕ МУ, ЧЕ ИМАТЕ И ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ: Той ще цени повече връзката ви, ако има чувството, че може всеки момент да ви загуби. Една приятелка сподели, че когато се почувства пренебрегната от мъжа си, се гримира и облича елегантно. И когато той разтревожено я пита къде отива, тя огговаря: „Ще се срещна със Сю. Може би ще посетим новия бар”. Този начин действал безотказно за привличане на вниманието му.

НЕ ПРИЕМАЙТЕ ПРОЯВИ НА СКЪПЕРНИЧЕСТВО: Мъж, който въпреки добрите си финансови възможности, е стиснат, няма да наруши удобството си, най-малко с начинания като общ дом и съжителство.

ИЗРАЗЯВАЙТЕ БЛАГОДАРНОСТ: Винаги, когато получите подарък, наблягайте на жеста, а не на материалното. Мъжете обичат най-вече да бъдат почитани и оценявани.

ОБИЧАЙТЕ ЖИВОТА ТАКЪВ, КАКЪВТО Е: Наслаждавайте се на всеки ден. Бъдете позитивна. Няма нищо по-привлекателно за мъжете от това.
 

Коментари