Публикация

Започна имунизацията срещу полиомиелит във Варна

Извънредната имунизационна кампания срещу полиомиелит ще се проведе от 26 април до края на май, съобщава Регионалната здравна инспекция.


Тя ще обхване всички лица от 13 месечна до 7-годишна възраст, които нямат данни, че са ваксинирани срещу заболяването или имат непълна имунизационна схема, или пък нямат избран личен лекар.

Те ще бъдат профилактирани поетапно с една доза „Имовакс полио“. За целта здравните инспектори създадоха организация, като разпространиха предписания на джипитата, на лечебните заведения с детски отделения и поликлиниките.

Във Варненска област кампанията ще се извърши по график на територията на ДКЦ II, ДКЦ III, ДКЦ V, в с. Каменар, както и във всички централни селища на общините на областта.

На разположение на неваксинираните срещу полиомиелит е имунизационен кабинет, който се намира в сградата на РЗИ. Всеки, който отговаря на условията, могат да го посетят в делнични дни от 8,30 до 12 ч. и от 13 до 16,30 ч. Медицинският преглед, ваксината и имунизацията са безплатни.

Коментари