Публикация

Холивуд се разделя с изкуственото

Допитване, проведено от Американското общество по естетична и пластична хирургия, показа, че разговорите за трудностите пред разкрасяващия бизнес съвсем не са безпочвени.


Около 53 процента от жителите на САЩ са заявили, че искат да остаряват красиво, без да прекрояват външния си вид, подражавайки на модата или на стереотипите в гланцовите списания. Естествено, работата на пластичните хирурзи намаля драстично, а клиентите на светилата в бранша са намалели с повече от 30 процента. Независимо че много от тях са намалили цените, за да привлекат пациенти, рискът съвсем да останат без работа е съвсем реален. Очевидно настъпва ерата на натуралната красота и естествения чар.

Вместо ботокс и силикон – йога и вегетарианство
Много знаменитости започнаха усилено да пропагандират здравословния начин на живот, отказа от пушене и алкохол, от силикон и ботокс. И повечето от тях със собствен пример демонстрират как, загърбвайки агресията спрямо тялото и организма си, са променили живота си. Виктория Бекъм през целия си живот е спазвала изнурителни диети и няколко пъти е поставяла силикон в бюста си. Днес светската лъвица води здравословен начин на живот и твърди, че повече няма намерение да гладува.

Виктория Бекъм започва да спазва свирепи диети, когато отива в Америка, където в звездния свят са приети съвсем други стандарти за женска красота, а изискванията към фигурата са далече по-строги, отколкото в пуританска Англия. В Холивуд Виктория минавала за закръглена и ако искала да покори мечтата си, трябвало практически да гладува. Както е известно, идеалният размер в Щатите е нулевият – талия до 58 см, бедра – 86 см, бюст около 80, но може и повече. В Холивуд ценят както естествените пищни форми, така и силиконовите. Виктория признава, че не е могла да забременее, защото организмът й е бил изтощен от диетите. Откакто е започнала да се храни правилно, всичко дошло по местата си и сега тя чака четвърто дете.

Нейната близка приятелка Кейти Холмс, съпругата на Том Круз, също възнамерява да роди второ дете и се отказва от гладуването, въпреки че смята да се ориентира към белтъчната диета на д-р Аткинс. А по-рано и двете красавици прекараха доста време на чаена диета. Според специалистите това е много ефикасен метод да отслабнеш с риск да съсипеш здравето си. Същността на диетата е проста – заменяш всяко хранене с черен чай, естествено без захар. Чаят дава енергия на организма и притъпява апетита. Но тази диета може да се прави само с разрешение на лекар и не повече от три дни.

-brr-

Холивудската 48-годишна кинозвезда Деми Мур признава, че е категорично против трите й дъщери от брака й с Брус Уилис да спазват диети. „Да си слаб не означава, че ще си щастлив. Аз имам три дъщери и трите са с различни фигури. Опитвам се да им помогна да открият своята природна красота и да останат такива, каквито са, вместо да се опитват да станат такива, каквито не са”, заяви Деми Мур. В интервю тя споделя, че не иска да дава глупав пример на дъщерите си. Винаги е мечтала за идеална фигура, но чак сега е престанала да гледа на килограмите като на рецепта за щастие.

Неотдавна учени от университета в Тексас проведоха необичайно проучване и установиха, че най-идеалната фигура, съдейки по пропорциите на тялото, притежава британската актриса и модел Кели Брук. Тя обаче е трети номер според американските стандарти. Самата Кели Брук признава, че пищните й форми са й пречили в кариерата на модел. Многократно са я съветвали да отслабне с 15 кг, защото видът й е прекалено тежък за подиума. Въпреки това красавицата прави кариера в телевизията и години наред попада в десетката на най-сексуалните и красиви знаменитости.

Идеалното число
Друга звезда с идеални пропорции е англичанката Кейт Уинслет, която също съвсем не е кльощава и влиза в графата „четвърти размер”. Всъщност за идеално число се смята 0,7 – това е съотношението между размера на талията и бедрата. Колкото по-ниско е това число, толкова по-съвършена е фигурата. При Кели Брук то е 0,70588253.

Според експертите съотношението между талията и бедрата е тайната на женската привлекателност. За да се стигне до това число, трябва да се измери талията в най-тънката част и да се раздели на обиколката на бедрата в най-широката им част.

Коментари