Публикация

Пловдивският онкодиспансер ще получи субсидия от над 15 млн. лв.

9,6 милиона лева за лекарства и 6 милиона лева за диспансерно лечение ще получи онкодиспансерът в Пловдив през тази година, съобщи директорът на специализираното здравно заведение д-р Недялка Митова


С тази субсидия от държавата и парите от клиничните пътеки ще трябва да се гарантира лечението на многото болни, които идват за операции и лечение от три области на страната - Пловдив, Смолян и Пазарджик, като това няма да е безпроблемно,  коментират лекари от диспансера.

Според тях  и в близките месеци периодично ще се появява  криза с недостиг на лекарства. Според д-р Митова има проблем най-вече с препаратите, които здравното министерство трябва да доставя по списъци  на диспансерите, докато те проведат конкурсите си и регулират доставките.  

Пловдивското лечебно заведение ще проведе конкурс за доставка на медикаменти в средата на май, увери д-р Митова.

Тя е категорична, че пациентите няма да бъдат оставени без лечение и обясни, че и сега  много често диспансерът купува липсващите лекарства с пари от печалбата си. За поредна година общинското здравно заведение излиза на печалба, като сумата за 2010 година е рекордна - 2,4 милиона лева.


Коментари