Публикация

Безплатни кардиологични прегледи

Българският кардиологичен институт /БКИ/ ще проведе безплатни прегледи и консултации за пациенти с диагностицирани сърдечно-съдови заболявания в градовете Бургас, Варна, Ст. Загора, Ямбол, Велико Търново и Плевен.


За гражданите на Столицата прегледите ще се извършват в медицински център “Европейска кардиология”. Специалисти кардиолози ще косултират пациенти с поставена диагноза за сърдечно-съдово заболяване на 9 и 10 май от 14.30 часа, след предварително записване на телефон: 02 963 38 43 или на адрес кв. Лозенец,  ул. “Крум Попов” 50-54.

Кампанията е част от инициативата на Европейското кардиологично дружество май да стане месец за борба със сърдечната недостатъчност.

Целта е да се повиши информираността у населението относно това заболяване, да се постави точна диагноза и да се назначи правилно лечение.

Чрез Българския кардиологичен институт страната ни е една от 35-те държави, които се  включват в инициативата. Към момента БКИ продължава да лекува и приема пациенти, въпреки намалените бюджети от НЗОК.  

Коментари