Публикация

Глобиха управител на лечебно заведение

Управител на лечебно заведение в плевенска област получи акт заради дейността на лекарска консултативна комисия /ЛКК/, която е функционирала в здравното заведение.


Това каза д-р Ваня Иванова, директор на дирекция „Медицински дейности” в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен. Инспекторите са санкционирали и ЛЛКК комисия в областта във връзка с изписването на технически помощни средства.

Сигналът е подаден в РЗИ от Агенция „Социално подпомагане”, обясни д-р Иванова. Тя съобщи, че екипът от дирекция „Медицински дейности” е установил, че  областта няма нарушения във връзка с медицинските стандарти, които трябва да изпълняват здравните заведения в плевенска област. Инспекторите от РЗИ са извършили и проверки относно снабдяването с лекарства за пациенти на хемодиализа.

Проверени са двете болници в плевенска област, в които са извършват хемодиализни процедури, като това са УМБАЛ „Д-р Георги Странски”–Плевен  и МБАЛ –Червен бряг.  

Не са установени нарушения и няма липса на медикаменти и консумативи за диализна дейност, поясни д-р Иванова.

Извършена е и проверка във връзка с доставката на медикаменти за онкоболни, като от УМБАЛ-Плевен са уверили, че няма затруднения в цялостното лекарствоснабдяване.  

Има  само три индивидуални случая, като те касаят проблем с доставката на много скъпи и редки медикаменти.  Въпреки това от ръководството на болницата са уверили, че те ще бъдат осигурени на пациентите до два-три дни. Забавянето от няколко дни заради липсата на лекарствата обаче не е животозастрашаващо  и няма да повлияе върху терапията на пациентите.

Още от дирекция „Медицински дейности” в РЗИ–Плевен са извършили и проверки на лечебните заведения относно избора на екип в тях. Установено е, че само в УМБАЛ-Плевен за първото тримесечие на годината 96 пациенти са направили избор на екип.

При проверката не са установени нарушения, каза още д-р Иванова. В частните лечебни заведения в областта няма въведен избор, каза още д-р Иванова. 

Коментари